Recent Posts

Archive

Tags

IOGGA - Inside Out: Growing Gender Awareness

Këtë javë janë organizuar disa takime për të transmetuar informacionin e marrë nga trajnimi në Hungari me titull Inside Out: Growing Gender Awareness. Të rinjtë dhe vullnetarët e Qendrës ACT for SOCIETY u mblodhën për tu trajnuar në lidhje me gjininë. U diskutua për rolet gjinore, dhunën me bazë gjinore. U organizua një sesion i titulluar Jeta e Ponchos. Të rinjtë u ndanë në grupe me 2 individ. Secili prej tyre tregoj nje histori personale dhe e vizatoj atë ne leter te bardhe e cila u prezantua nga shoku i grupit. Historitë kishin në fokus një situatë personale e cila lidhej me temën e ndërgjegjësimit të gjinisë. Several meetings were organized this week to transmit information received from

Paqja tek Njerëzorja

Përshëndetje quhem Jona Cenameri dhe kam lindur në kryeqytetin e Shqipërisë, Tiranë, në 2001-shin, vetëm 14 ditë pasi bota u njoh me terrorizmin. Lindur në një vend dhe kohë pa luftë pra "kohë paqeje" nuk di të them se ç'është lufta, apo konflikti i armatosur brenda një shteti (si ai i vitit 97' në Shqipëri), por di të them se paçka se kanë kaluar shumë vite nga luftrat gjakatare dhe konfliktet në ballkan dhe botë, tensioni dhe mungesa e paqes ndihet ende. Jam një qytetare e Shqipërisë, e Ballkanit, e Europës, e Botës, e Sistemit Diellor, e Galaktikës Rruga e Qumështit, e kush e di Ç'Universesh a Njësish më të mëdha, që do të zbulohen në të ardhmen. Paqja nuk mbizotëron në botën e sotme të 2

Çfarë është paqja për mua?

*P*o ju them të imagjinoni një dite të bukur pranvere ku dielli na ngroh me rrezet e tij , lart në qiell flururojnë pëllumbat , përreth dëgjojmë tingujt e mrekullueshëm të zogjve dhe një puhizë e ëmbël na përkëdhel . *A*h përpara shikojmë një kopësht plot gjallëri , lumturi me fëmijë e të rritur. Na përshëndetin, na duan dhe i duam. Të gjithë e duan njëri-tjetrin. *Q*etësia , liria i ka bërë njerëzit që të bisedojnë , fëmijët që të lodrojnë pa dallim origjine, feje, ngjyre, kulture. Të gjithë janë të barabartë .Të gjithë jetojnë në Paqe në atë kopësht plot me lule, gjallëri , harmonie, në një botë me ngjyra . *E *mrekulleshme apo jo? Si thua , le t'i bashkohemi🤗

©2020 by Center ACT for SOCIETY. 

Rruga "Blv. Zhanë D'ark" Nd.61, H.5, Ap.24