top of page

Konkursi LIVING WITH GENDER EQUALITY: Jona Cenameri


Delikates

Si një lule e brishtë Duket barazia gjinore Mezi rri në këmbë Pesha e viteve Po e tremb Një gjë e vogël Trondit themelin Të shkretët ne S'dimë seç jemi Vall a kemi shpirt? Grisim drejtësinë Dhe në fund duam veten Të tjerët le të vuajnë Nën të sotmen mizori S'ka të drejta s'ka drejtësi... Barazi zor se gjen Sot nuk është e lehtë Tirani sundon botën Mashkull s'do mend Është ky Femra nga mbrapa I vjen si bishtë Po pse duhet ajo Veten ta cënoj Për çfarë ja vleka e gjitha kjo? Themi ka barazi Po veshtirë se e gjejmë Duam lumturi Por kështu nuk gjejmë Varja kësaj bote ehhh s'ja vlen... Shoqëria duket Tek të drejtat e grave Kur ato nuk janë Për çfarë duhen fjalët Ato teprojnë, teprojnë, teprojnë....

bottom of page