Konkursi LIVING WITH GENDER EQUALITY: Jona Cenameri

May 14, 2018

 

 

Delikates

 

Si një lule e brishtë
Duket barazia gjinore
Mezi rri në këmbë
Pesha e viteve
Po e tremb

Një gjë e vogël
Trondit themelin
Të shkretët ne
S'dimë seç jemi
Vall a kemi shpirt?

Grisim drejtësinë
Dhe në fund duam veten
Të tjerët le të vuajnë
Nën të sotmen mizori
S'ka të drejta s'ka drejtësi...

Barazi zor se gjen
Sot nuk është e lehtë
Tirani sundon botën
Mashkull s'do mend
Është ky

Femra nga mbrapa
I vjen si bishtë
Po pse duhet ajo
Veten ta cënoj
Për çfarë ja vleka e gjitha kjo?

Themi ka barazi
Po veshtirë se e gjejmë
Duam lumturi
Por kështu nuk gjejmë
Varja kësaj bote ehhh s'ja vlen...

Shoqëria duket
Tek të drejtat e grave
Kur ato nuk janë
Për çfarë duhen fjalët
Ato teprojnë, teprojnë, teprojnë....

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

©2020 by Center ACT for SOCIETY. 

Rruga "Blv. Zhanë D'ark" Nd.61, H.5, Ap.24