top of page

Soni Avllaj, pjese e projektit "Youth and Gender" shprehet mbi Barazine Gjinore.


Une jam si ti, nen optiken time dhe ti je si une… te dy frymore, te dy homosapiens, te dy me ndjenja, emocionie, me ndryshime te pakta ne tipare si syte, floket, pesha, gjatesia… Ah, ne ndryshojme dhe ne gjini.

A eshte vertete ndryshim apo jo?

Nje mashkull dhe nje femer jane po aq te ndryshem sa jane dy meshkuj ose dy femra me njeri-tjetrin. Nje mashkull dhe nje femer jane po aq te njejte sa jane dy meshkuj ose dy femra me njeri-tjetrin. Une mundem, ti mundesh, te gjithe mundemi te bejme ate qe duam me forcen e duhur te vullnetit. Ashtu si gezojme, hidherohemi, emocionohemi per mire apo per keq, ashtu nuk mund te fshihemi me pas gishtit dhe duhet ta nderrojme numrin e syzeve, te pershtatemi me Kohen dhe te shohim inxhinieret, mjeket, shkencetaret, parukjeret, estetistet, rrobaqepsit e suksesshem. “kufizimet biologjike” I kapercen vullneti I mendjes. Aty te gjithe jemi te barabarte, pertej sfidave me syte e mendjes mund te zbulojme nje mendje tjeter, po aq te bukur madje edhe me te bukur, mjafton te barazojme guret e peshores.

Punoi: Soni Avllaj

bottom of page