September 21, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Recent Posts

May 11, 2018

Me fshij lotet qe me bien,

Me te njejten pellembe qe me bje supeve,

Me jep nje shtyz qe me ze t’bertas,

Mos m thuaj ul kryet se je vajz..

Me perqafo,

Dhe ateher kur nuk e dua as vetveten,

Vec  ather kam me teper nevoje…

Me mbeshtet zerin te ngrej,

Te mos kem frik se do deshtoj...

May 11, 2018

"Eunoia"

Universi kur  shpërtheu,

Di që krijoi dashurinë,

Që shpirtrat ti mësojë

Si të lundrojnë në liri!

Në porten e botës trokita,

Më dhanë nje trup, e një gjini,

Një emër e një shtepi ,

E krahë që më mbanin në gji!

Shpirtin sma trazoi njeri,

Ma ledhatuan me mirësi ,

E ush...

May 11, 2018

I dashur lexues,

  Do doja të ndaja diçka me ty. Ti nuk më njeh dhe ndoshta as nuk është në interesat e tua ky shqetësim i imi, por ka kohë që dua të shprehem. Nuk mendoj se e dëgjon shpesh këtë ç’ka do të të them, por dua të flas pak për barazinë midis djemve dhe vajza...

May 11, 2018

"Living with gender equality"

Është më tepër se një koncept. Barazia gjinore është një ëndërr e cila u shfaqet të gjithë atyre  të cilët jeta i ka dënuar për të jetuar në një mjedis plot injorancë. Edhe unë e ëndërroj një botë ku të ndihem e barabartë me shokun tim të n...

May 11, 2018

"Barazia Gjinore ne Shqiperi"

Koncepti i  barazise gjinore, eshte tregues social me te cilin matet dhe zhvillohet vleresimi i nivelit te emancipimit te shoqeris shqiptare, qendrimi i saj ndaj femres dhe te saj ne shoqeri.

    Fillimisht dua te permend se ne shoqerine ne...

May 11, 2018

" Te jetosh me barazine gjinore"

Pershendetje une jam nje vajze 17 vjecare e cila ka nje baba, nje vella, nje mesues ka  miq djem dhe ka as me shume e as me pak se sa nje mashkull.Si une duhet te jete dhe cdo femer tjeter kudo qofte.

Ne qofte se do te lexojme nje perkufi...

May 11, 2018

MAMASË

"MAMASË"


Të mbaj mend 
me lugën në dorë
duke trazuar gjellën
veshur me një palë tuta të babait,
me një legen ngjyrë blu të thyer anash,
me një dorë në brumë ku shpesh të binte unaza;
njëherë kur doli tek copa ime e bukës
ta dhash si dhuratë për 8 mars,
siç të mba...

May 11, 2018

"HAPAT E MËDHENJ NISIN NGA ATA TË VEGJËL"

Është viti 2018, shekulli 21. Është shekulli ku parashikohet se njerëzimi do të bëjë hapa të mëdhenj e me shumë siguri do të arrijë ëndrra të cilat ka mijëra vite që i sheh si udhëtimi në hapësirë për të zbuluar botë të reja, zg...

Please reload

©2019 by Center ACT for SOCIETY. 

Rruga "Blv. Zhanë D'ark" Nd.61, H.5, Ap.24