September 21, 2019

Please reload

Archive

Please reload

Tags

Please reload

Recent Posts

May 11, 2018

Unë jam Eleni, jam një vajzë njëzetë e dy vjeçare, një punonjëse sociale, unë jam unike, jam motra e vogël, vajza e vogël, më quajnë “e vogla”, “e përkëdhelura”, jam shumë gjëra, jam shoqja e dikujt, partnerja e dikujt, jam një e njohur e dikujt tjetër… unë jam të gjit...

May 11, 2018

"Living Gender Equality/Të jetosh barazinë gjinore."

Të jetosh barazinë gjinore do të thotë që kjo lloj barazie të jetë prezente në jetët tona dhe të riformësojë realitetin tonë. Ne pretendojmë se në Shqipëri, si një vend demokratik, ekziston barazia gjinore, por sa ndi...

May 11, 2018

Jetojme ne nje shoqeri tipike patriarkale e cila ka ngulur rrenje me kohe tek ne dhe qe shume veshtire mund ta zhdukim. Jetojme ne kete bote ku mendoj se eshte pergjegjesia jone e grave/vajzave , burrave/djemve sepse neqoftese duam qe te rritemi ne nje ambient te shend...

May 11, 2018

Jeta dhe koha na kanë mësuar dhe treguar se jemi  të barabartë me njëri-tjetrin, po ashtu edhe ligji dhe krijuesi ynë . Të gjithë jemi tokësorë, njerëz që marrim frymë, jemi të vdekshëm, atëherë pse duhet të jesh superior/superiore ndaj gjinisë tjetër? Asgjë ,thjesht n...

May 11, 2018

Ky mëngjes...më  fal  trishtim,
teksa  ndjej thellë shpirtin tim
se si qan e n’heshtje vuan
kur dhe ëndrrat nuk e duan...!
E largojnë shpirtin e mjerë,
sepse ëndrrat  s’patën ndjerë
sa qetësisht i  mbaja n’zemër
përplot  frikë...se isha femër.
Unë luftoja pa bërë...

May 11, 2018

"Cfare eshtejeta ne thelbin e saj? Te qenit te njejte ne kete bote"

Jeta eshte nje mister ?! Kjo eshte nje nder pyetjet qe qarkullon ne mendjet e cdokujt.
Eshte e tille sepse ende nuk kemi arritur te kthejme pergjigje, cfare eshte jeta ne thelbin e vete.
Por valle a e d...

May 11, 2018

Barazia gjinore mund të duket si një temë klishe,si një çështje tashmë e ezauruar dhe ndoshta shumëkush mund të pyesë nëse ende ka diçka për të diskutuar rreth saj, në shekullin e XXI?  E vërtetë,mund të jetë një çështje shumë e diskutuar,por interesimi për të,ndërgjes...

May 11, 2018

"Barazia gjinore"

Të flasësh për këtë temë, të mendosh, të kesh këtë temë të fluturojë në mëndje , në cdo bisedë , dhe në cdo bashkëbisedim tanimë mund të quhet tepër klishe dhe tepër bazike ne një farë mënyre. Duke qenë një adoloshente , mendojmë se jeta jonë nuk është...

May 11, 2018

Cfarë është brishtësia për ty?

A tregon ajo pikën tënde më të fortë?

Të kesh brishtësi në ditët e sotme është virty

Njerëzia po rend mbas kryenecësisë së kotë

Përse të jemi njëllojë kur jemi krijuar për të qenë të ndryshëm

Dhe në atë shumëllojshmëri njëri tjetrin të respekt...

May 11, 2018

" Gruaja është një mrekulli."

Gruaja është një mrekulli
qe ekziston ne cdo shtëpi.
Është një nënë ku gjen ngrohtësi,
është një motër që falë dashuri.
Është  ajo qe ti se vlerëson ,
është ajo qe ti e përçmon.
  
Fatkeqsisht jetojmë në Shqipëri,
ku kjo mrekulli perbu...

Please reload

©2019 by Center ACT for SOCIETY. 

Rruga "Blv. Zhanë D'ark" Nd.61, H.5, Ap.24