May 14, 2018

Barazia gjinore eshte nje hap shume i rendesishem per frymemarrjen e familjes,shoqerise si dhe per integrimin e nje vendi ne BE.Ajo nuk eshte thjesht nje objektiv politik  por nje parim social ,per te bere te mundur bashkejetesen e individeve ne harmoni dhe paqe.Barazi...

May 14, 2018

Delikates

Si një lule e brishtë
Duket barazia gjinore
Mezi rri në këmbë
Pesha e viteve
Po e tremb

Një gjë e vogël
Trondit themelin
Të shkretët ne
S'dimë seç jemi
Vall a kemi shpirt?

Grisim drejtësinë
Dhe në fund duam veten
Të tjerët le të vuajnë
Nën të sotmen mizori
S...

May 14, 2018

Te jetosh me barazi gjinore

Per shume shekuj barazia gjinore eshte konsideruar si molla e ndaluar e Adamit. Ishte nje enderr e paprekshme per femrat dhe nje veprim i ulet per meshkujt. Patriarkati ishte baza e jetes dhe ky besim rritej dhe zhvillohej ne te gjitha shtres...

May 11, 2018

Një trëndafil në shkretëtirë,hëna dritëdhënëse në një natë të zezë e të frikshme,burimi ku pikon ujë i bekuar i cili nuk shuhet kurrë,kjo është femra,e madje shumë më shumë se kaq.
Jam e sigurt se nëse u thua ëngjëjve të të përshkruajnë femrën do të thonë:”Femra ishte...

Please reload

Recent Posts

Please reload

Archive